A kuglóf és én


Megmondom őszintén, ez előtt soha életemben nem ettem kuglófot, pedig azért már jó sok év eltelt az életemből.

A szokásos pénteki összejövetelre készültem, és azon gondolkodtam, hogy milyen édességet szerezzek, mivel a sütés sajnos nem a legnagyobb erősségem, ezért elindultam, és találtam egy kis cukrászdát, ami nincs is olyan messze tőlünk. Betérve, mintha kicsit visszamentem volna az időben, ez nekem nagyon tetszett, a barna kis asztalok székekkel, mintha egy ilyen kicsi régi kávézóba érkeztem volna. Nagyon szimpatikusak voltak a sütemények, nem a szokványos csili-vili, mézes mázos, hanem az az igazi otthoni, és mint kiderült ez a cukrászda nem használ mesterséges színezéket, és jóformán mindent maguk csinálnak, amit csak lehet. Ez számomra nagyon szimpatikus! A tulajdonos László József, aki maga is sokat van a pultban, már több mint 40 éve működteti a cukrászdát, és nem utolsó sorban említeném meg azt is, hogy ez az úriember “MAGYARORSZÁG 10 LEGJOBB MESTERCUKRÁSZA” között is szerepel!

Visszatérve a kuglófhoz, a falon volt egy plakát, amin László József és a díj nyertes kuglóf volt látható. Gondoltam megkóstolnám ezt a híres kuglófot. Kiderült, hogy csak pénteken süt kuglófot a mester, így szerencsém volt, és meg tudtam rendelni egy karamellásat, aminek nem csak a külsején van karamell. Persze ne azt a kemény recsegős karamellt képzeljétek el, hanem egy krémesebb fajtát, ami valami isteni finom.  Szavakkal körül sem lehet írni, ezt bizony KÓSTOLNI KELL!! Így hát pénteken izgatottan mentem az elrakatott kuglófért, ami csodálatos volt első látásra is. Haza vittem kicsomagoltam és gyönyörködtem benne. Nem akartam illetlen lenni, és megvártam a barátaimat, akiknek elújságoltam mit szereztem. Anya barátja örült neki a legjobban, hiszen Ő egy igazi kuglóf rajongó.
Mikor megvágtam, nem csalódtam benne. Nem csak jól nézett ki , de az íze is fenséges volt. Én ettem a legtöbbet belőle, mert egyszerűen nem lehetett ellenállni ennek a karamellás csodának.
Nagyon örültem, hogy barátaimmal együtt kóstolhattam meg ezt a kuglófot először.

Úgyhogy elmondhatom , hogy első találkozásom a kuglóffal nagyon jól sikerült és ez csak egy a sok finomság közül, amit ott lehet kapni. Muszáj megemlítenem a túrós barackos leveles tésztából készült sütit is, mert az egy álom! Komolyan mondom, aki azt megkóstolja, imádni fogja! VAN BENNE ANYAG !!! Ráadásul a túrót sem kell nagyítóval keresni benne.
Erről képet még nem sikerült készítenem, mert egyszerűen nem lehet nem megenni 🙂 Mindig úgy indulok el, na most majd nem eszem meg és lefotózom, de ez eddig még nem jött össze. Talán egyszer sikerül erőt vennem magamon és nem engedek a csábításnak.

Csak ezt szerettem volna megosztani veletek, hogy vannak még ilyen gyöngy szemek Budapesten és ha tehetitek látogassátok meg a László cukrászdát nem bánjátok meg. A legjobb szívvel ajánlom mindenkinek.

László Cukrászdát Budapesten a XI. kerületben, a Budafoki út 53 alatt találjátok meg.
László Cukrászda a Facebookon is ott figyel.

Ha tetszett, osszad meg másokkal is! 🙂

hozzászólás 2

  1. Sümegi Katalin 2013-04-26 at 10:14

    Imádom a dolgokat amt főz. Bár megkóstolhatnám.

Vélemény, hozzászólás?