Fehércsokoládé-mousse cseresznyével

Desszert. Hát igen, ez az, ami nem az én szakterületem, de azért igyekszem. 🙂 Nagyon finom kis befejezése menünek ez a fehér csokis, cseresznyés édesség. Hmmm 🙂

desszert2

Fehércsokoládé-mousse cseresznyével

  • Előkészületek ideje:
  • Elkészítési idő:
  • Teljes elkészítési idő:
  • Adag: 4
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 200g fehércsoki
  • 150g cseresznye (fagyasztott, mert jobban szeretem, mint az üvegeset)
  • 400 ml habtejszín
  • 50g kristálycukor
  • 50 ml víz
  • 50 ml brandy
  • egy kisebb fahéjrúd
  • étcsoki (Sthümer mert magyar és finom)

Elkészítés:

A vizet és a brandyt egy kis lábasba öntjük, hozzá adjuk a cukrot és a fahéjat, majd lassú tűzön kevergetjük, amíg el nem olvad a cukor. Utána felforraljuk, beledobjuk a meggyet és felfőzzük. Ezután leszűrjük és félre rakjuk.

A tejszín harmadát lábasba tesszük, felforraljuk és belerakjuk a fehér csokit. Kevergetjük, amíg el nem olvad, és ezt is félre rakjuk, hogy hűljön.

A maradék tejszínt felverjük, majd hozzá öntjük a kihűlt csokit. Ha kicsit híg, akkor habverővel segíthetünk rajta. 🙂

Én Y pohárban tálaltam. A pohár aljára cseresznyét raktam, de raktam félre is, hogy mindegyiknek legyen a tetején is. Ezután jön a csoki mousse, 1 vagy 2 szem cseresznye és egy kis étcsokoládé reszelék a tetejére. Kicsit édes, de nagyon finom lett. A férjem szerint a sűrített tejhez hasonlít az íze. 🙂 Én azt is nagyon szeretem, szóval nem fogtunk nagyon mellé. 🙂

Jó étvágyat kívánok a desszerthez is!

desszert

általKözzétéve:

Ha tetszett, osszad meg másokkal is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?