Mentás borsóleves pármai sonkával

Aki ismer, az tudja, hogy nekem Gordon maga az isten, ha ételkészítésről van szó. Én tuti nem tudnék együtt dolgozni vele, biztos besírnék, ha egyszer rám kiabálna :), de a konyhában nagy király, és ezt senki sem veheti el tőle. Ezért adtam ezt a nevet a blogomnak is, hiszen számos ételét megcsináltam már, és mind nagyon-nagyon nagy sikert aratott, mind a családom, mind a barátaim körében. Persze most is van, hogy nem ugyanazokat a dolgokat teszem bele, mint ő, de így is kifogástalan az étel. Tehát egy kis magyar módi is van benne. Sajnos van amit nem tudtam beszerezni, ezért azzal helyettesítettem, amivel szerintem hasonló, ha nem jobb lesz az ízvilága az adott éteknek. Nagyon szeretem Gordonban, hogy csakis jó alapanyagot használ, és ezt én is így csinálom, bár így sokszor többet költök, mint azt megengedhetném, de valljuk be őszintén, kiváló ételt csakis első osztályú alapanyagból készíthetünk. Legalábbis én ezt vallom.

leves

Ezt a menüt most a Szakácsmustra I. alkalmából készítettem.

Mentás borsóleves pármai sonkával

  • Előkészületek ideje:
  • Elkészítési idő:
  • Teljes elkészítési idő:
  • Adag: 4
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 400g zöldborsó (most fagyasztottat használtam )
  • 6 szelet pármai sonka
  • 150g creme fraiche ( a könyv 200g-t ír de én csak ezt kaptam, elég volt simán. Nem semmi, hogy ez a kis szösszenet a levesbe közel 500ft-ba került)
  • menta (friss mentalevelet nem kaptam, viszont volt itthon menta tea amiből csináltam egy 1,5 dl-t, jó erősre, ami pont megadta azt a kis pikantériát, amire szükségem volt , de természetesen a frissnél semmi sem jobb.)
  • bors
  • oliva olaj

Elkészítés:

A sonkát apróra vágjuk, és egy serpenyőbe olajat hevítünk, amiben megpirítjuk a sonkát. Amint kész, leszűrjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék zsírtól is megszabaduljunk.

A borsót lábasba rakjuk, majd hozzá adjuk a teát és egy kis vizet, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Amint forrni kezd, le is vesszük, ezt is leszűrjük és a levét félre rakjuk. Ha kihűlt, mixerbe rakjuk és adunk hozzá a levéből, majd pürésítjük. Adunk hozzá a creme fraiche-ből és tovább mixeljük 🙂 Ki, hogy szereti, én jobban szeretem, ha nem tök sima, hanem itt-ott egy kis borsóba is bele tudok akadni 🙂

Ha ez is meg van, tálalhatjuk. Tányérba szedjük, közepére a sonkát és köré egy kis creme fraiche-t locsolunk.

Nagyon finom, friss étel , jó étvágyat kívánok hozzá!

általKözzétéve:

Ha tetszett, osszad meg másokkal is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?