Gordon töltött csirkéje

Egyszer megkérdezte valaki, hogy vajon milyen lehet a babbal töltött csirke receptje 🙂 elmondhatom, hogy nagyon finom és természetesen Ramsay főnök receptje alapján készült 🙂
Mindenkinek ajánlom, kiadós finom és nagyon egyszerű elkészíteni. Én madársalátát adtam hozzá.

baboscsirke4

Gordon töltött csirkéje

  • Előkészületek ideje:
  • Elkészítési idő:
  • Teljes elkészítési idő:
  • Adag: 4
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 jó nagy csirke
  • 1 nagy fej hagyma finomra vágva
  • 200 g choriso kolbász( de én most gyulai kolbászt használtam , és azzal is nagyon nagyon finom lett 🙂 csak az a lényeg , hogy ne legyen annyira száraz)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kis dobozos bonduelle cannellini bab
  • kakukkfű ízlés szerint (Gordon rengeteget használ, én annyira nem mert nem a kedvencem csak módjával rakom bele 🙂 a levélkék a töltelékbe a szár az pedig a tepsibe megy 🙂
  • 4 szem szárított paradicsom, olajos (szerencsére találtam egy helyet, ahol tudok kimérve is venni)
  • piros paprika egy nagykanállal
  • olíva olaj
  • bors
  • 4 dl fehér bor Orosz Gyula Virágleányka 2012-én ezt használtam
  • 2 dl víz
  • 1 citrom
  • A salátához:
  • 1 zacskó madársaláta
  • Balzsam ecet (Spar prémium)
  • Diós tökmag olaj (Spar vital)
  • só bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el.

A kolbászt felvágjuk apróra közben egy serpenyőt melegítünk beledobjuk a kolbászt, amint egy kicsit megpirult és a zsírját kiengedte, belerakjuk a finomra vágott hagymát, és a fokhagymát.

baboscsirke1

Ha már jól összesült adunk hozzá kakukkfű levelet sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a babot a szárított paradicsomot .Egyet rottyan és félre rakjuk.

baboscsirke3

A csirkét kinyitjuk, belsejét sózzuk borsozzuk és belerakjuk a tölteléket, majd az egész citrommal zárjuk a nyílást és összetűzzük a bőrt.

A hátára fektetjük a csirkét, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a piros paprikát, amit kezünkkel jól beledörzsölünk a bőrébe.

Egy magasabb falu tepsit vagy jénait használjunk! Beleöntjük a bort és a vizet, majd belerakjuk a csirkét és a maradék kakukkfű ágat. Fóliával lefedjük 180 fokon és sütjük kb. egy órát, majd a fóliát levesszük és tovább sütjük még egy 30 percet amíg a bőre finom ropogós nem lesz. (Aki nem akar borral főzni, az 4 dl víz és egy kevés olaj keverékét öntse a csirke alá.)

baboscsirke2

Kivesszük a csirkét , óvatosan kiszedjük a tölteléket. A maradék tölteléket ami nem ment a csirkébe jól felforrósítjuk és azt is hozzá adjuk. A citromot ketté vágjuk, a belsejét a szafthoz adjuk, jól elkavarjuk és leszűrjük. Ezzel majd meglocsolhatjuk a csirkét és a tölteléket egyaránt.

Egy mélyebb üvegtálba balzsam ecetet öntök, ezt is ízlés szerint ki, hogy szereti. Én egy zacskóhoz kb. 5 evőkanál ecetet és egy evőkanál olajat szoktam adni. Ezután jön a só, bors és belereszelem a fokhagymát is, majd jól összekeverem. Erre az alapra mehet a saláta. Isteni. Családom és én nagyon szeretjük. Kiváló kísérője volt ennek a finomságos csirkének.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

baboscsirke4

Remélem nektek is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk 🙂

általKözzétéve:

Ha tetszett, osszad meg másokkal is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?